De charmes van Beringen, de derde stad van Limburg

Beringen is een heerlijke mengelmoes van culturen en landschappen, moderne gebouwen en industrieel erfgoed. En je kan hier alles kopen wat je hartje verlangt. Het is een belevenis om Beringen te doorkruisen over de mooiste fiets- en wandelpaden. Van de Paalse Plas tot het Koersels Kapelleke, doorheen het centrum en het groen…

Je kan alle kanten uit. De Beringse mijnsite be-MINE is een belangrijk toeristisch knooppunt en de uitvalsbasis voor de mijnstreek. Nergens anders is het mijnerfgoed zo goed bewaard gebleven. Nergens anders is de mix tussen erfgoed, cultuur, natuur, sport, recreatie en toerisme zo een groot succes.

Maar je kan er natuurlijk ook gezellig winkelen. Elk dorp heeft zijn eigenheid en aparte charme. Je kan het exotisch doen bij een Turkse bakker in Beringen-Mijn, in het groot in het winkelcentrum be-Mine of sfeervol rondneuzen in een kwaliteitszaak in Beringen-Centrum. Kortom, laat je verrassen en ontdek de charme van Beringen, de derde stad van Limburg.

Beringen Centrum

Modafinil est connu comme le plus puissant « Smart Drug » ou le plus puissant stimulateur cognitif de tous ceux qui existent et améliore les fonctions cérébrales, augmente l’énergie et la concentration. Nous avons préparé un guide pas à pas qui vous indiquera comment acheter Modafinil sans ordonnance dans une pharmacie https://mypharmaciefrance.com/modafinil-acheter en ligne. Officiellement, le Modafinil est un médicament utilisé pour traiter divers troubles du sommeil. Néanmoins, elle est mieux connue comme « nootropique » ou « drogue intelligente » pour améliorer la mémoire et la concentration.

Hier liggen het meeste winkels van alle handelskernen. Het aanbod bestaat vooral kwalitatieve speciaalzaken. Een sterk punt zijn de mooie damesboetieken. Door verhuis van scholen, komen er grote opportuniteiten voor nieuwe handelaars om zich hier te vestigen. Zo zal het stadhuis verhuizen naar het centrum en wordt het marktplein heraangelegd. Op de voormalige Sinte-Lutgart-site komt ruimte voor extra winkels.

In het centrum worden regelmatig evenementen georganiseerd zoals Beringen Beach tijdens het laatste of voorlaatste weekend van juni en Beringen Breugelt op de laatste zondag september. En niet te vergeten de wekelijkse woensdagmarkt, die voor heel wat gezelligheid zorgt in de straten.

Koersel

Roxy
In Koersel vind je een lokale handelskern waar de Koerselaren terecht kunnen voor hun dagelijkse inkopen. Het meest bekende uithangbord van Koersel is de buurtcinema ROXY. Parkeren is hier geen probleem, want er ligt een grote ruime parking aan de kerk. En wie rond Kerstmis op zoek is naar onverwachte gezelligheid en sfeer kan hier terecht op Koersel-Kerst.

Beverlo

Halfoogstfeesten
Hét uithangbord van Beverlo is zonder twijfel E&R mode, de wijd en zij bekende bruidswinkel van Nicky Vankets. Om de hoek ligt Kardijk. Dat is een fijne zaal voor feesten en evenementen in het midden van Beverlo. Voor dagelijkse aankopen is hier een aanbod van goed bereikbare winkels met ruime parkeergelegenheden. Elke vrijdag kan je in Beverlo terecht op de wekelijkse markt.

Tijdens de Halfoogstfeesten op de zondag voor 15 augustus staat Beverlo op zijn kop. Want dan zorgt hier een kermis met eetkraampjes en optredens voor een superambiance waarvoor ze van ver naar Beverlo komen afzakken.

Paal

Paalse ambiance
In Paal is er een lokale winkelkern waar de Palenaren alle dagelijkse benodigdheden vlakbij terugvinden. Toch is Paal vooral gekend voor zijn bruisende horecazaken. Vooral tijdens het weekend kan je hier tot in de late uurtjes flink doorzakken in een van de cafés die elk op hun manier voor spetterende ambiance zorgen. Voor wie zijn kater van zaterdagavond wil wegwerken is er de wekelijkse zondagsmarkt, een van de grootste en drukstbezochte markten van de omgeving.

Toch is dat allemaal slechts stilte voor de storm. Want tijdens de eerste zondag van augustus is Paal even het centrum van het land. Het hele dorp en duizenden bezoekers gaan dan helemaal door het dak tijdens “Paal op stelten”, een muziekhappening voor jong en oud.

be-Mine

Top-retailpark
Op be-Mine zijn 12 grootschalige ketenwinkels ondergebracht in het historisch kader van de mijnsite. be-Mine is een echte publieksmagneet en werd niet voor niets in 2017 verkozen tot beste retailpark van de Benelux.

Beringen Mijn

Zuiderse sfeer
Multicultureel winkelen avant la lettre. Dat is Beringen-Mijn. Dit stukje van de stad is gekend voor zijn bruisende zuiderse sfeer met zijn warme bakkers, eethuizen en Turkse cafés. Het bruist hier van ‘s morgens tot ‘s avonds. En elk jaar op de 2de zondag van september doen ze er nog een schepje bovenop met “De Mijnhappening”. Dat is een echte publiekstrekker die in het teken staat van het rijke mijnverleden.

Meer info op www.beringen.be, www.toerismeberingen.be en www.uitinberingen.be.